23 Eylül 2014 Salı

Çatal Kurabiye

Çatal Kurabiye Nasıl Yapılır? – Çatal Kurabiye Tarifi – Çatal Kurabiye Yapılışı

Bir kabın içerisine margarini, yumurtayı, mayayı, sıvıyağı, tuzu, tozşekeri, mahlebi ve unu ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Hamurumuz kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, bir parmak kalınlığında ve bir karış boyunda çubuk şeklinde hazırlayıp, yağladığımız fırın tepsisine bir parmak arayla diziyoruz.



Bu şekilde hazırladığımız hamurların uç kısımlarını birbirine yapıştırıp çatal şeklini veriyoruz. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu da serptikten sonra yaklaşık 20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirip afiyetle tüketebilirsiniz.

-



Çatal Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder