Lokumlu Poğaça Nasıl Yapılır? – Lokumlu Poğaça Tarifi- Lokumlu Poğaça Yapılışı
Bir kabın içerisine margarini, sirkeyi, toz şekeri, kremayı, bir çay kaşığı tuz ve yeterince un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Orta kıvamda bir hamur yoğurduktan sonra limon iriliğinde parçalar kopartıp, bezeleri yaklaşık 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
–
Bu şekilde dinlendirdiğimiz bezeleri avucumuzun içerisinde yuvarlak biçimde açarak içerisine sakızlı lokumu koyup, poğaça şeklinde katlıyoruz. Tüm bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağladığımız tepsiye poğaçaları dizip, üzerine 1 çorba kaşığı su ile çırptığımız yumurta sarısını sürdükten sonra önceden ısıttığımız 175 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu pratik poğaça tarifi üzerine pudra şekeri serperek soğuk bir şekilde servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
-
Lokumlu Poğaça
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder