24 Eylül 2014 Çarşamba

Kırma Böreği

Kırma Böreği Nasıl Yapılır? – Kırma Böreği Tarifi – Kırma Böreği Yapılışı



Bir tencerenin içerisine 50 gram margarin ile ince ince doğradığımız kuru soğanları alarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince kıymayı ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurduktan sonra yeterince karabiber ve tuz ilave ederek birkaç kez daha karıştırdıktan sonra ateşten alıyoruz.



150 gram margarini eritip, yufkaları ortadan ikiye bölerek margarin ile yağlıyoruz. Hazırladığımız kıymalı içten yufkaların üzerine serpiştirerek rulo şeklinde sarıyoruz. Önceden yağladığımız tepsiye yufkaları büzüştürerek diziyoruz.



Bir kabın içerisine yoğurdu, sütü, yumurtaları ve kalan margarini eriterek ekliyoruz. Yeterince tuz ilavesi yaparak iyice karıştırdıktan sonra hazırladığımız bu karışımı yufkaların üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirip, hazırladığınız bu kolay börek tarifini servise sunabilirsiniz..



Kırma Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder