21 Eylül 2014 Pazar

Mukallele Senbuse

Mukallele Senbuse Nasıl Yapılır? – Mukallele Senbuse Tarifi – Mukallele Senbuse Yapılışı



Mukallele Senbuse tatlısını yapmak için öncelikle şerbetini bir gece önceden hazırlamalısınız. Şerbeti için; tozşekeri, suyu, limonsuyunu ve gül suyunu bir Tencereye ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Daha sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.



Makellele senbuse tatlısının iç harcını hazırlamak için; bir tencerenin içerisine su, tozşeker, toz badem ve tarçını ekleyerek ağır ateşte hamur haline gelene kadar pişiriyoruz. Hamur haline gelince ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.



Yufkaları şerit halinde kesip içerisine bademli harçtan doldurup muska şeklinde sarıyoruz. Soğumaya bıraktığımız şerbetin içerisine daldırıp üzerine tarçın serperek hazırladığınız bu kolay tatlı tarifini servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

-



Mukallele Senbuse

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder