Mukallele Senbuse Nasıl Yapılır? – Mukallele Senbuse Tarifi – Mukallele Senbuse Yapılışı
Mukallele Senbuse tatlısını yapmak için öncelikle şerbetini bir gece önceden hazırlamalısınız. Şerbeti için; tozşekeri, suyu, limonsuyunu ve gül suyunu bir Tencereye ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Daha sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
–
Makellele senbuse tatlısının iç harcını hazırlamak için; bir tencerenin içerisine su, tozşeker, toz badem ve tarçını ekleyerek ağır ateşte hamur haline gelene kadar pişiriyoruz. Hamur haline gelince ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
–
Yufkaları şerit halinde kesip içerisine bademli harçtan doldurup muska şeklinde sarıyoruz. Soğumaya bıraktığımız şerbetin içerisine daldırıp üzerine tarçın serperek hazırladığınız bu kolay tatlı tarifini servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
-
Mukallele Senbuse
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder