22 Eylül 2014 Pazartesi

Kayısılı Çörek

Kayısılı Çörek Nasıl Yapılır? – Kayısılı Çörek Tarifi – Kayısılı Çörek Yapılışı



Kayısıları dörde bölüp, ceviz ile birlikte ayrı bir kabın içerisine alıyoruz. Büyükçe bir kabın içerisine yumurtalardan bir tanesinin akını alıp geri kalan yumurtaları bu kabın içerisine alıp, margarini, yoğurdu, tozşekerini, limon kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Kuru üzüm, ceviz ve kuru kayısıyı ilave ederek birkaç kez daha karıştırıyoruz. Daha sonra alabildiğince un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuruyoruz.



Yoğurduğumuz hamuru yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra ceviz iriliğinde parçalar kopartıp avucumuzun içerisinde yuvarlıyoruz. Daha sonra hamurun bir yüzünü önceden ayırdığımız yumurta akına sürüp daha sonra da tozşekere bulayıp, yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.



Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizdikten sonra önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirip fırından alıyoruz. Hazırladığınız bu pratik çörek tarifini sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..

-



Kayısılı Çörek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder