Makarnalı Su Böreği Nasıl Yapılır? – Makarnalı Su Böreği Tarifi – Makarnalı Su Böreği Yapılışı
Makarnaları içerisine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve 1 çorba kaşığı tuz koyduğumuz bir tencere suda haşlıyoruz. Makarnalar haşlanınca suyunu süzüp, soğuk suda bekletiyoruz. Böreği pişireceğimiz fırın tepsisini yağlayıp, yufkanın kenarları taşacak şekilde tepsiye seriyoruz.
–
Büyük bir kabın içerisine 1/2 su bardağı sıvıyağını, yumurtaları ve sütü ekleyerek iyice çırpıyoruz. Daha sonra ufaladığmız peynirleri ve makarnaları ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız makarnalı içi yufkanın üzerine döküp yaydırıyoruz. Tepsinin dışında kalan yufkaları üstüne kapaklayarak iyice kapatıyoruz. Üzerine sıvı yağ sürerek önceden ısıttığımız fırında üstü kızarana kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp ters düz edip, diğer tarafın da kızarmasını sağlıyoruz. Afiyet olsun..
-
Makarnalı Su Böreği
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder