20 Eylül 2014 Cumartesi

Dızmana Böreği

Dızmana Böreği Nasıl Yapılır? – Dızmana Böreği Tarifi – Dızmana Böreği Yapılışı



Bir tavanın içerisine margarini ve ince ince doğradığımız soğanları alarak soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyerek iyice kavurduktan sonra ateşten alıyoruz. Patatesleri kabuklu olarak haşlayıp soyuyoruz. Bir kabın içerisine maydanozu ince ince doğrayıp, kavurduğumuz kıymayı, rendelediğimiz patatesleri yeterince tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırıyoruz.



Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp açıyoruz. Ortasına hazırladığımız karışımdan koyarak kenarlarını üzerine kapatıyoruz. Birleştirdiğimiz yerden tutup yağın içerisine batırıyoruz. Önceden yağladığımız fırın tepsisine hamurun birleştirdiğimiz yeri altta kalacak şekilde yerleştirip, bu şekilde hazırladığımız hamurları yaklaşık 30 dakika fırın tepsisinde dinlendiriyoruz.



Bir kabın içerisine sıvıyağı, 1 yumurtayı ve yoğurdu ekleyerek çırpma teli yardımı ile iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız böreklerin üzerine gezdirip, iyice yaydırıyoruz. Haşhaşı da böreklerin üzerine gezdirdikten sonra önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında börekler kızarıncaya kadar pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

-



Dızmana Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder