9 Eylül 2014 Salı

Hamsili Ekmek

Hamsili Ekmek Nasıl Yapılır? – Hamsili Ekmek Tarifi – Hamsili Ekmek Yapılışı



Malzemelerin hepsini ayıklayıp iyice temizledikten sonra taze soğanı, naneyi, pazıyı ince ince doğrayıp iki tatlı kaşığı tuz ile ovalıyoruz. İçerisine hamsiyi, mısır ununu, tuzu, yeterince sıcak suyu ve sıvıyağını ilave edip iyice yoğuruyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığımız hamsili ekmeği tepsiye iki parmak kalınlığında olacak şekilde bastırarak yerleştirip 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve hamsili ekmeğimiz hazır, sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..


-



Hamsili Ekmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder