Cevizli Kadayıf Sarma Nasıl Yapılır? – Cevizli Kadayıf Sarma Tarifi – Cevizli Kadayıf Sarma Yapılışı
Kadayıftan bir avucumuza dolduracak kadar alıp mutfak tezgahına yayıyoruz. 2 çorba kaşığı kadar cevizi kadayıfın üzerine serpip, kadayıfları rulo şeklinde sarıyoruz. Rulo şeklinde sardığımız kadayıfları önceden yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Tüm kadayıfları bu şekilde hazırlayarak fırın tepsisine dizdikten sonra cevizli kadayıf sarmalarının üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup, önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında cevizli kadayıf sarmalarının üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
–
Kadayıflarımız pişine kadar biz de şerbetini hazırlayabiliriz. Şerbeti için; suyu ve tozşekeri bir tencerede kaynatıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra vanilyayı ekleyerek ateşten alıyoruz.
–
Pişen kadayıflar soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbeti gezdirip, kadayıflar şerbeti çekince servise sunabilirsiniz. Hazırladığınız bu pratik tatlı tarifini sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz…
-
Cevizli Kadayıf Sarma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder