Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır? – Samsa Tatlısı Tarifi – Samsa Tatlısı Yapılışı
Samsa tatlımızın öncelikle hamurunu yoğuralım. Hamuru için; büyük bir kabın içerisine margarin ve su hariç hamur malzemesinin hepsini ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra suyunu ilave ederek yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra artasını kesip içerisine 400 gram margarini yerleştiriyoruz.
–
Hamuru merdane yardımı ile yaklaşık 1 santim kalınlığında inceltip, üst üste katlayarak buzdolabına koyup, yarım saat kadar daha hamurumuzu dinlendiriyoruz. Daha sonra tekrar hamuru inceltip yeniden çarşaf gibi katlıyoruz. Tekrar buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
–
Hamur dolaptayken bir kabın içerisine toz fındığı, pudra şekerini ve 2 yumurta akını ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız karışımı yufkanın ortasına yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz ve istediğimiz büyüklükte paçalar kesip, üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
–
Tatlımız pişerken biz de bu arada şerbetini hazırlayabiliriz. Şerbeti için; su ve şekeri kaynatıyoruz. Tatlımız fırından çıktığında sıcak haldeyken şerbeti üzerine gezdirip, toz antepfıstığı ile süslüyoruz. Afiyet olsun..
-
Samsa Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder