12 Eylül 2014 Cuma

Çikolatalı Krema

Çikolatalı Krema Nasıl Yapılır? – Çikolatalı Krema Tarifi – Çikolatalı Krema Yapılışı



Tencerenin içerisine sütün ve şekerin yarısını alarak bir taşım kaynatıyoruz. Başka bir tencereye kakaoyu, nişastayı, ararotu ve kalan toz şekerini boşaltıp karıştırıyoruz, malzemeler iç içe girdiğinde kalan sütü ilave edip çırpma teli ile bir kaç kez karıştırıyoruz.



Daha sonra ilk tencerede hazırladığımız sıcak sütün içerisine yavaş yavaş boşaltıp kısık ateşte boza kıvamını alıncaya kadar, çırpma teli ile çırpıp pişiriyoruz. Boza kıvamını aldıktan sonra çikolatalı kremalarımızı kaselere boşaltıp buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..



Çikolatalı Krema

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder