26 Eylül 2014 Cuma

Cevizli Sarma Tatlısı

Cevizli Sarma Nasıl Yapılır? – Cevizli Sarma Tarifi – Cevizli Sarma Yapılışı



Bir kabın içerisine karbonatı, limon suyunu, margarini, tuzu, sütü ve yumurtayı alıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra üzerine unu ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamur yumuşak bir kıvama gelince üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra 12 eşit parçaya bölüp, yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine nişasta serpiyoruz.



Bu şekilde açtığımız hamurlardan üç tanesini üst üste koyup, tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız yufkayı ikiye kesip, 2 çorba kaşığı tozşeker ve ceviz içi gezdirdikten sonra oklavaya sarıp iki tarafından ortaya doğru büzüyoruz.



Oklavayı çıkartıp, hamuru iki üç parmak genişliğinde kesip önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz. Diğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra küçük bir kabın içerisinde tereyağını eritip, cevizli sarma tatlılarımızın üzerinde gezdiriyoruz.



Hazırladığımız bu kolay tatlı tarifini önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz. Nefis bir tatlı olan cevizli sarma tatlısını sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..

-



Cevizli Sarma Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder