Yolluk Nasıl Yapılır? – Yolluk Tarifi – Yolluk Yapılışı
Yumurtalardan bir tanesinin sarısını çıkartıp diğer yumurtaları büyük bir kabın içerisine kırıyoruz. Kabartma tozunu, lor peynirini ve sıvıyağı ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra alabildiğince un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Zeytinlerin çekirdeğini çıkartarak dörde bölüyoruz. Dilimlediğimiz sucukları da dörde bölüp hamurun içerisine atıyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
–
Bu şekilde hazırladığımız hamurdan limon iriliğinde parçalar kopartıp, önceden yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Tüm hamurları bu şekilde dizdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otu da serptikten sonra 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazırladığınız bu pratik tarifi sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..
-
Yolluk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder