10 Eylül 2014 Çarşamba

Hellimli Ekmek

Hellimli Ekmek Nasıl Yapılır? – Hellimli Ekmek Tarifi – Hellimli Ekmek Yapılışı



Kuru soğanları ince ince kıyarak bir kabın içerisine alıyoruz. Daha sonra kabın içerisine hellim peynirlerini kare şeklinde keserek bir tutam tuz ile birlikte karıştırıp iyice yoğuruyoruz. Ekmek hamuru ile hazırladığımız karışımı bir kabın içerisine alıp, üzerine kuru naneyi ve sıvı yağı da ekleyerek iyice yoğuruyoruz.



Hazırladığımız hamurdan limon iriliğinde parçalar kopartıp avucumuzun içerisinde yuvarlıyoruz. Önceden yağladığımız fırın tepsisine hellimli ekmekleri dizip yaklaşık 20 dakika kadar bekletiyoruz. Hellim ekmekleri mayalandıktan sonra ısıttığımız fırında pişirip, afiyetle tüketebilirsiniz..


-



Hellimli Ekmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder