12 Eylül 2014 Cuma

Yulaflı Karadeniz Kurabiyesi

Yulaflı Karadeniz Kurabiyesi Nasıl Yapılır? – Yulaflı Karadeniz Kurabiyesi Tarifi



Bir kabın içerisine sıvıyağı, toz şekerini ve yumuşamış margarini ekleyip iyice çırpıyoruz. İçerisine kabartma tozunu ve yumurtayı ekleyerek yaklaşık iki dakika daha çırpıktan sonra yulaf ezmelerinin yarısını ve yeterince unu ilave ederek hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan limon iriliğinde parçalar kopartıp avucumuzun içerisinde yuvarlıyoruz.



Bu şekilde hazırladığımız hamurları elimizin ortası ile bastırıp 1/2 santim kalınlığında yuvarlak hamurlar hazırlıyoruz. Hamurların bir yüzünü kalan yulafa bulayıp yulaflı kısmı üstte olacak şekilde önceden yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz. önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında kurabiyeler renk alıncaya kadar pişirip ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Karadeniz bölgesininde oldukça tüketilen bu kolay kurabiye tarifini siz de hazırlayarak sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..



Yulaflı Karadeniz Kurabiyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder