26 Eylül 2014 Cuma

Gül Tatlısı Yapılışı

Gül Tatlısı Nasıl Yapılır? – Gül Tatlısı Tarifi – Gül Tatlısı Yapılışı



Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Şerbeti için; şeker, su ve limon suyunu yaklaşık beş dakika kadar kaynatıp, soğumaya bırakıyoruz.



Bir kabın içerisine vanilya, yumurta, unu ve yeterince suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Mutfak tezgahını unlayıp yoğurduğumuz hamuru unlu zeminde ince şekilde açıyoruz. Hazırladığımız yufkayı 2’şer santim kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.



Kestiğimiz hamurları kızgın yağa atıp kızartıyoruz. Kızartırken çatal yardımı ile hamurları makarna dolar gibi kıvırarak hamura şekil veriyoruz. Kızaran hamurları soğumuş şerbete atıp, biraz beklettikten sonra servis tabağına alıyoruz. Tüm hamurları bu şekilde kızarttıktan sonra üzerine ceviz ve tarçın serperek hazırladığınız bu kolay tatlı tarifini servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..


-



Gül Tatlısı Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder