Fıstıklı Kolay Baklava Nasıl Yapılır? – Fıstıklı Kolay Baklava Tarifi – Fıstıklı Kolay Baklava Yapılışı
Kolay baklava tarifi hazırlamak isteyenler için ideal bir tatlı olan Fıstıklı Kolay Baklava tatlısının öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Bir tencereye su ve şekeri alıp beş dakika kadar kaynatıyoruz. Üzerine limon suyunu ekleyerek yaklaşık üç dakika kadar daha kaynattıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
–
Baklava tepsisinin içerisine yufkaların hepsini serip bıçak yardımı ile tepsi hizasından yufkaları kesiyoruz. Dışarıda kalan parçaları bir kenara alıp, tepsinin içerisindeki yufkaları da ayrı bir kenara alıyoruz.
–
Küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritiyoruz. Ayrı bir kabın içerisine fıstıkları robattan geçirip tozşeker ile karıştırıyoruz. Tepsiyi yağlayıp, yufkalardan kalan parçalar en altta olacak şekilde yayıyoruz. Tepsi boyundaki yufkaları da tepsiye dizip her katın arasına pıstık ve nişasta serpip üzerine yağ gezdiriyoruz.
–
Baklavamız hazır olduğunda istediğimiz şekilde keserek, üzerine kızdırdığımız sıcak tereyağını gezdiriyoruz. Daha sonra önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirip, baklavamız sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz.
–
Baklavalar şerbetini çektikten sonra servis tabağına alıp, isteğe göre kaymakla beraber servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
-
Fıstıklı Kolay Baklava
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder