19 Eylül 2014 Cuma

Bal Kabaklı Saç Böreği

Bal Kabaklı Saç Böreği Nasıl Yapılır? – Bal Kabaklı Saç Böreği Tarifi



Öncelikle böreğimizin içini hazırlıyoruz. Kurusoğanları ince ince doğrayarak bir tavanın içerisine alıyoruz. Yarım su bardağını da ilave ederek soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Önceden kabuklarını ve çekirdeklerini temizlediğimiz bal kabağını soyup rendeledikten sonra yeterince tuz ile birlikte soğanların içerisine katıyoruz. Püre haline gelene kadar orta derece ısıda ağzı kapalı olarak pişiriyoruz. Püre haline gelince ince ince kıydığımız maydanozları da ekleyerek ateşten alıyoruz.



Şimdi hamuru hazırlayabilirsiniz. Bir kabın içerisine unu, 1 tatlı kaşığı tuzu, sıvıyağı, yoğurdu ve yeterince su ilavesi yaparak hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiğinde ceviz iriliğinde parçalar kopartıp, tabak büyüklüğünde açıyoruz.



Hamurun bir yarısına hazırladığımız içten yayıp, diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. Hazırladığınız bu nefis börek tarifini teflon tavada önlü arkalı kızartıp sıcak bir şekilde servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

-



Bal Kabaklı Saç Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder