22 Eylül 2014 Pazartesi

Kayısılı Turta

Kayısılı Turta Nasıl Yapılır? – Kayısılı Turta Tarifi – Kayısılı Turta Yapılışı



Öncelikle tart kalıbını yağlayıp un serperek bir kenara alıyoruz. Unun ortasını açıp, yumurta sarısını, yarım limon kabuğu rendesini, tozşekerini, tereyağını, tuzu ve sütü ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra buzdolabında yaklaşık bir saat kadar dinlendiriyoruz.



Bir tencerenin içerisine marmelatı ve iki çorba kaşığı su ilave ederek kısık ateşte, akıcı bir kıvama gelinceye kadar tahta kaşık ile karıştırıyoruz. Daha sona ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.



Hamurumuzu dolaptan alıp oklava yardımı ile kalıp genişliğinde açtıktan sonra kalıbın içerisine yerleştiriyoruz. Soğuttuğumuz marmelatı hamurun üzerine döküp iyice yaydırıyoruz. 170 dereceli fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirip fırından alabilirsiniz. Turta biraz soğuyunca kalıbından çıkartıp dilimleyerek afiyetle tüketebilirsiniz..

-



Kayısılı Turta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder