9 Eylül 2014 Salı

Yufkalı Yaz Pidesi

 Yufkalı Yaz Pidesi Nasıl Yapılır? – Yufkalı Yaz Pidesi Tarifi



Pidemizi hazırlamak için öncelikle bir kabın içerisine yumurtayı, yoğurdu, erittiğimiz margarini, sütü ve yeterince tuz ekleyerek çırpma teli yardımı ile çırpıyoruz. Yufkalardan birini mutfak tezgahının üzerine serip hazırladığımız bu karışımdan üzerine bol miktarda sürüyoruz. Daha sonra diğer yufkaları da bu şekilde kat kat hazırladıktan sonra yufkamızı sekiz eşit parçaya bölüyoruz.



Şimdi pidemizin içini hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir kabın içerisine ince ince kıydığımız maydanozları, yumurtayı, beyaz peynir rendesini ve yeterince karabiberi ekleyerek iyice karıştırıyoruz.



Sekiz parçaya böldüğümüz yufkaların her bir parçasının geniş tarafından itibaren sigara böreği şeklinde sarıyoruz ve sivri uçlarını da içerisine doğru katlıyoruz. Rulo yaptığımız kenarları içe doğru yuvarlıyoruz ve hazırladığımız iç malzemesini rulomuzun bu iç kısmına istediğimiz kadar dolduruyoruz. Bu şekilde hazırladığımız iç malzemesinin üzerini yarım sivri biber ve yarım dilim domates ile kapatıyoruz.



Yumurta sarılarını sıvıyağ ile çırpıp pidemizin kenarlarına bolcu sürüp üzerine haşhaş tohumu serpiştiriyoruz. Önceden ısıttığımız fırında pideler kızarıncaya kadar pişirip afiyetle tüketebilirsiniz…

-



Yufkalı Yaz Pidesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder