Kaşık Helvası Nasıl Yapılır? – Kaşık Helvası Tarifi – Kaşık Helvası Yapılışı
Basit tatlı tarifleri hazırlamak isteyenler için ideal bir tatlı olan kaşık helvasını hazırlamak için öncelikle tencerenin içerisine yağı alıp eritiyoruz. Unu yağın içerisine ilave ederek orta ateşte yaklaşık yarım saat kadar kavuruyoruz. Daha sonra içerisine fındık içini ilave ederek yarım saat kadar daha kavurduktan sonra ateşten alıyoruz.
–
Pudra şekerini azar azar ilave ederek tahta kaşıkla karıştırarak iyice yediriyoruz. Daha sonra helvayı ılımaya bırakıyoruz. Helva ılıdığında mutfak tezgahının üzerine yağlı kağıt serip kaşık yardımıyla helvayı bir avucumuzun içerisinde sıkıştırıp, diğer avucumuzun içerisine ters kapaklıyoruz.
–
Bu şekilde hazırladığımız helvaları servis tabağına alıp, afiyetle tüketebilirsiniz..
-
Kaşık Helvası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder