26 Eylül 2014 Cuma

Sini Tatlısı

Sini Tatlısı Nasıl Yapılır? – Sini Tatlısı Tarifi – Sini Tatlısı Yapılışı



Kolay tatlı tarifleri hazırlamak isteyenler için ideal bir tatlı olan sini tatlısını hazırlamak için öncelikle bir kabın içerisine sirke, yoğurt, süt, yumurta, sıvıyağ, tuz ve unu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat kadar dinlendirip, hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz.



Bu şekilde hazırladığımız bezeleri oklava yardımı ile açıp, açtığımız yufkaları ortadan ikiye kesiyoruz. İçlerine ceviz içi serpip yufkaları yuvarlak tarafından başlayıp sarıyoruz. Rulo şeklinde sarıp önceden yağladığımız fırın tepsisine bükerek yerleştiriyoruz. Tüm bezeleri aynı şeklide hazırlayarak tepsiye yerleştirdikten sonra küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritip kızgın tereyağını tatlımızın üzerine gezdiriyoruz.



Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında tatlılarımız pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. 50 gram tereyağını yine küçük tavada eritip, üzüm pekmezi ile karıştırıp bir taşım kaynattıktan sonra sıcak haldeki bu karışımı soğuyan tatlımızın üzerine gezdirip, servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..


-



Sini Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder