27 Eylül 2014 Cumartesi

Saray Sarması

Saray Sarması Nasıl Yapılır? – Saray Sarması Tarifi – Saray Sarması Yapılışı



Saray sarması tatlımızın öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti için; tozşeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Daha sonra ateşten alarak soğumaya bırakıyoruz.



Bir kabın içerisine eritilmiş margarini, yumurtayı ve yoğurdu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Kabartma tozunu ve unu da ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğuruyoruz.



Yoğurduğumuz hamuru ikiye bölerek oklava yardımı ile yarım santim kalınlığında açıp, karıştırdığımız ceviz ve tarçını hamurun ortasına serpiştiriyoruz. Bu şekilde hazırladığımız hamuru rulo şeklinde sararak 1 santim kalınlığında dilimleyip, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.



Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. Sıcak haldeki saray sarmalarının üzerine soğuk şerbeti gezdirip, tatlıların şerbeti emmesini bekliyoruz.



Tatlılar şerbeti emince saray sarmalarını servise sunabilirsiniz. Pratik tatlı tarifleri hazırlamak isteyenler için ideal bir tatlı olan saray sarması tatlısını sevdiklerinizle beraber afiyetle tüketebilirsiniz..

-



Saray Sarması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder