Şekerli Börek Nasıl Yapılır? – Şekerli Börek Tarifi – Şekerli Börek Yapılışı
Safranı sıcak suda bekletip, içerisine mayayı ilave edip eziyoruz ve bir kabın içerisine boşaltıyoruz. İçerisine tozşekerini, margarini ve unu ilave ederek bir güzel yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru yaklaşık olarak 20 dakika kadar bekletiyoruz. Hamurumuz mayalanırken siz de bu arada böreğimizin üzerini hazırlayabilirsiniz. Başka bir kabın içerisinde 250 gram toz şekerini ve dövülmüş bademi ilave edip, yeterince gül suyunu da ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
–
Mayalanan hamurlarımızı 1/2 santim kalınlığında açıp kurabiye kalıbı ile istediğimiz şekli verdikten sonra hazırladığımız bademli harçtan üzerine bolca sürüp, sıvıyağ ile yağladığımız fırın tepsisine dizdikten sonra orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız bu pratik tarifi sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..
-
Şekerli Börek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder