23 Eylül 2014 Salı

Hanımeli Böreği

Hanımeli Böreği Nasıl Yapılır? – Hanımeli Böreği Tarifi – Hanımeli Böreği Yapılışı



Hanımeli böreğini hazırlamak için öncelikle bir tavanın içerisinde margarini eritiyoruz. Daha sonra bir yufkayı mutfak tezgahının üzerine açarak yayıyoruz. Fırça yardımı ile erittiğimiz margarini yufkanın üzerine sürüp, ikinci yufkayı da üzene seriyoruz. Serdiğimiz yufkanın üzerine de erittiğimiz yağdan sürüp, aynı şekilde üçüncü yufkayı da serip, 6 eşit parçaya böldükten sonra yaklaşık 5 dakika kadar yufkalarımızı dinlendiriyoruz.



Yufkalarımız dinlenirken siz de bu arada hanımeli böreğinin içini hazırlayabilirsiniz. Bir tavanın içerisine kuru soğanları ince ince doğruyoruz. İçerisine çamfıstıklarını da atarak, margarin yağı ile iyice kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince kıymamızı ilave edip eze eze kavurmaya devam ediyoruz. Kıymalar da kavrulunca ince ince doğradığımız maydanozları ekleyerek yaklaşık 2-3 dakika daha kavurduktan sonra kuş üzümlerini (önceden ıslatılmış olmalıdır) ve baharatları ekleyerek birkaç kez daha karıştırdıktan sonra ateşten alıp, kıymalı karışımımızın içerisine cevizleri ilave ediyoruz.



Hazırladığımız içten yufkaların içerisine 2 kaşık kadar koyup, kenarlarını içe doğru katlayarak sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra önceden yağladığımız fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısını sürüp, çörekotu ile süsledikten sonra önceden ısıttığımız fırında pişirip, hazırladığınız bu kolay börek tarifini sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.



Hanımeli Böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder