Ispanaklı Saç Böreği Nasıl Yapılır? – Ispanaklı Saç Böreği Tarifi – Ispanaklı Saç Böreği Yapılışı
Öncelikle ıspanaklı böreğimizin hamurunu yoğuruyoruz. Unu, yumurtayı, yeterince tuz ve suyu, sıvıyağı ve yoğurdu bir kabın içerisine alarak kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp dibini unladığımız tepsiye diziyoruz. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
–
Hamurumuz dinlenirken biz de ıspanaklı saç böreğimizin içini hazırlayabiliriz. Kuru soğanları ince ince doğrayarak, çeyrek paket margarin ile bir tencerenin içerisinde yumuşayana kadar kavuruyoruz. Daha sonra içerisine kıymayı ilave ederek kavuruyoruz. Kıyma da kavrulunca doğradığımız ıspanakları içerisine ekleyerek, yeterince karabiber ve tuz ilavesi de yaparak bir iki dakika daha kavurduktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
–
Dinlendirdiğimiz bezelerden yemek tabağı büyüklüğünde yufkalar açıyoruz. Tüm bezeleri bu şekilde açtıktan sonra yufkaların yarısına hazırladığımız ıspanaklı harçtan koyup, diğer yarısı ile üzerini kapatıyoruz. Kenar kısımlarını ister katlayarak isterseniz de bastırarak için dışarıya çıkmasını engelliyoruz.
–
Önceden ısıttığımız saçta (teflon tavada da yapılabilir) arkalı önlü pişirip, üzerine tereyağı sürerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
Ispanaklı Saç Böreği
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder