16 Eylül 2014 Salı

Peynirli Kurabiye

Peynirli Kurabiye Nasıl Yapılır? – Peynirli Kurabiye Tarifi – Peynirli Kurabiye Yapılışı



 


Peynirli kurabiyelerin hamur için öncelikle margarini eritip ılımaya bırakıyoruz. Bir kabın içerisine unu koyup ortasını havuz gibi açıyoruz. sıvıyağı, tuzu, yoğurdu, yumurta ve yumurta akı ile erimiş margarini ekleyip hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurduğumuz hamuru kulak memesinden daha yumuşak bir kıvama gelecek şekilde yoğurduktan sonra limondan biraz daha büyük parçalar kopartıp avucumuzun içerisinde açıyoruz.



Bu şekilde hazırladığımız kurabiye hamurlarının içerisine rendelenmiş peynir koyup elimizle yuvarlıyoruz. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine (yağlı kağıt serilmiş de olabilir) aralıklı şekilde dizerek üzerlerine fırça yardımı ile yumurta sarısını sürüp, bir miktar çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Hazırladığınız bu pratik kurabiye tarifini sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.

-



Peynirli Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder