Muhallebili Elma Tatlısı Nasıl Yapılır? – Muhallebili Elma Tatlısı Tarifi – Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyduktan sonra sebze oyacağı ile çekirdek kısmını oyarak çıkartıyoruz. Tüm elmaları bu şekilde hazırladıktan sonra tencereye dizip, üzerine su ve şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirip servis tabağına alıyoruz.
–
Bir tencerenin içerisine yumurtayı, sütü, tozşekerini ve unu alarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ilave ederek birkaç kez daha karıştırdıktan sonra ateşten alıp, sıcak haldeyken elmaların üzerine gezdirip, soğumaya bırakıyoruz.
–
Muhallebili elmalarımız soğuduğunda nar, antepfıstığı ve nane yaprakları ile süsleyerek hazırladığımız pratik tatlı tarifini sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..
-
Muhallebili Elma Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder