27 Eylül 2014 Cumartesi

Oklava Baklavası

Oklava Baklavası Nasıl Yapılır? – Oklava Baklavası Tarifi – Oklava Baklavası Yapılışı



Öncelikle baklavamızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti için; suyu ve tozşekerini yaklaşık 5 dakika kadar kaynatıyoruz. İçerisine limon suyunu ekleyerek soğuması için bir kenara alıyoruz.



Derin bir kabın içerisine yumurta, sıvıyağ, margarin, sirke, süt, tuz ve kabartma tozunu alıp iyice karıştırıyoruz. Yeterince un ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yaklaşık bir saat kadar dinlendiriyoruz.



Dinlendirdiğimiz hamurdan limon büyüklüğünde bezeler hazırlayıp, nişasta ve un yardımı ile bezeleri ince yufka şeklinde açıyoruz. Açtığımız yufkaları ortadan ikiye kesip kestiğimiz yufkaların içerisine ceviz serpiyoruz. Yufkanın yuvarlak kısmından başlayarak oklava içerisinde olacak şekilde rulo şeklinde sarıyoruz.Rulo şeklinde sardıktan sonra yufkayı elimizle ortaya doğru büzüp oklavayı çıkartıyoruz.



Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayarak önceden yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Küçük bir tavanın içerisinde tereyağını kızdırıp baklavalarımızın üzerine gezdirdikten sonra önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında baklavaların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirip, tatlımız sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbeti gezdirdikten sonra hazırladığınız bu kolay baklava tarifini servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

-



Oklava Baklavası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder