28 Eylül 2014 Pazar

Damla Çikolatalı Tiramisu

Damla Çikolatalı Tiramisu Nasıl Yapılır? – Damla Çikolatalı Tiramisu Tarifi – Damla Çikolatalı Tiramisu Yapılışı



Pandispanyanın alt tarafını servis tabağına alıp, bir su bardağı neskafeli sütle her tarafını ıslatıyoruz. (kalan süt ile de pandispanya kekinin diğer yarısını ıslatıyoruz) Bir tencereye yarım litre sütü ve tozşekerini ilave ederek karıştırıyoruz. Ayrı bir kabın içerisinde karıştırdığımız yumurtaları sütün üzerine ilave edip, orta ateşte pişiriyoruz.



Süt ısınmaya başlayınca unu ekleyerek karıştırıyoruz. İyice koyulaşınca ateşten alıp, labne peyniri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız karışım ılıyınca ıslattığımız pandispanya kekinin üzerine yarısını yaydırıyoruz.



Damla çikolataların yarısını sütlü karışımın üzerine serpip, pandispanya kekinin diğer yarısı ile üzerini kapatıyoruz. Kalan kremayı pandispanya kekinin üstüne döküp, kalan damla çikolataları da üzerine serpiyoruz.



Bu şekilde hazırladığımız tiramisumuzu buzdolabında yaklaşık 1,5 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerine bolca kakao serpip, dilimleyerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..



*** Pandispanya keki tarifine buradan bakabilirsiniz.. Pandispanya Nasıl Yapılır?


-



Damla Çikolatalı Tiramisu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder