21 Eylül 2014 Pazar

Kuş Yuvası Tatlısı

Kuş Yuvası Nasıl Yapılır? – Kuş Yuvası Tarifi – Kuş Yuvası Yapılışı



Öncelikle kuş yuvası tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bir tencerenin içerisine Suyu ve tozşekeri ilave ederek kaynatıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip, bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.



Bir kabın içerisine yumurtayı, unu, sıvıyağı, tuzu ve suyu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp her bir parça üzerine nişasta serpip yufkalar açıyoruz.



Açtığımız yufkaların iki tanesini bir kenara ayırıp, diğer yufkalardan bir tanesini ikiye katlayıp oklavaya sarıyoruz. Daha sonra yufkayı büzerek oklavadan çıkartıp iki ucunu birleştiriyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, ayırdığımız diğer iki yufkadan çay tabağı büyüklüğünde hamurlar kesiyoruz ve büzdüğümüz diğer hamurların üzerine yerleştiriyoruz.



Hazırladığımız kuş yuvalarını yağlanmış tepsiye dizip, üzerine önceden hazırladığımız kızdırılmış margarin ve sıvıyağ karışımını gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak haldeki tatlımızın üzerine önceden hazırladığımız ve soğumaya bıraktığımız şerbeti gezdirdikten sonra tatlıların ortasına cevizleri yerleştirip servise sunabilirsiniz. Hazırladığınız bu kolay tatlı tarifini sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..



Kuş Yuvası Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder