20 Eylül 2014 Cumartesi

Etli Rulo Börek

Etli Rulo Börek Nasıl Yapılır? – Etli Rulo Börek Tarifi – Etli Rulo Börek Yapılışı



Kuru soğanları ince ince doğrayarak bir tencerenin içerisine alıyoruz. Margarini de ekleyerek kuru soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. İçerisine etleri ilave ederek karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte etleri pişiriyoruz.



Etler suyunu çekince biraz su ilave ederek etlerin iyice pişmesini sağlıyoruz. Karabiber ve tuzu ekleyerek etler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam ediyoruz. Etler suyunu çekince ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyerek birkaç kez daha karıştırıp ateşten alıyoruz. Böreğimizin içini bu şekilde hazırlamış olduk.



Hamuru için 1 yumurtanın sarısını ayrı bir kaba alıp diğer bütün malzemeleri karıştırıp güzel bir hamur yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurumuzu 3 mm.kalınlığında açıyoruz. Her iki kenarından ince şeritler halinde kesip, hamuru dikdörtgen şekline getiriyoruz.



Hazırladığımız börek içinden hamurun üzerine serpiştirip rulo şeklinde sardıktan sonra yanlarından kestiğimiz şerit şeklindeki hamurlardan üzerine süs yapıyoruz. Bir kabın içerisinde yumurta sarısını ve sıvıyağı çırpıp böreğin üzerine sürüyoruz. Önceden ısıttığımız fırında börekler kızarıncaya kadar pişirip fırından alabilirsiniz. Hazırladığımız bu kolay börek tarifini dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

-



Etli Rulo Börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder