29 Eylül 2014 Pazartesi

Ispanaklı Katmer

Ispanaklı Katmer Nasıl Yapılır? – Ispanaklı Katmer Tarifi – Ispanaklı Katmer Yapılışı



Bir kabın içerisine unu, yumurtayı, yeterince tuz ve suyu ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde yumurta büyüklüğünde bezeler kopartıp, altını unladığımız tepsiye diziyoruz. Üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika kadar mayalanması için dinlendiriyoruz.



Bir tencerenin içerisine kuru soğanı ince ince doğrayıp çeyrek paket margarin yağında yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymayı ilave edip kavuruyoruz. Yeterince karabiber ve tuz da ilave ederek, doğradığımız ıspanakları kıymanın içerisine atıyoruz. Yaklaşık 2 dakika daha kavurduktan sonra ateşten alıyoruz.



Dinlendirdiğimiz hamurları yufka büyüklüğünde açıp, dört bir kenarı ortada birleşecek şekilde katlıyoruz. Hazırladığımız ıspanaklı harçtan yufkaların üzerine serpiştirip, yufkaları zarf şeklinde katlıyoruz. Yağladığımız teflon tavada arkalı önlü pişirip sıcak sıcak servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..


-



Ispanaklı Katmer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder