25 Eylül 2014 Perşembe

Dilber Dudağı Tarifi

Dilber Dudağı Nasıl Yapılır? – Dilber Dudağı Tarifi – Dilber Dudağı Yapılışı



Bir kabın içerisinde tuzu, sütü, yumurtayı, limon suyunu ve eritilmiş margarini iyice karıştırıyoruz. Üzerine karbonatı ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.



Dinlendirdiğimiz hamuru 5 eşit parçaya bölüp, her parçayı tekrar 10 eşit parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz küçük parçaları merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serperek 10 parçayı üst üste koyup merdane yardımı ile tekrar bir yufka olacak şekilde açıyoruz.



Su bardağı yardımı ile hazırladığımız yufkalardan parçalar ayırıp, her bir parçanın içerisine yarım ceviz koyarak yarım ay şeklinde kapatıyoruz. kalan parça hamurları da aynı şekilde hazırlayarak tepsiye diziyoruz. Erittiğimiz tereyağını tatlıların üzerine gezdirip, önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında dilber dudağı tatlılarının üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.



Pişirdiğimiz tatlıları soğumaya bırakıp, tatlının şerbetini hazırlayabilirsiniz. Şerbeti için; suyu ve tozşekerini 5 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ilave ederek bir taşım daha kaynatıp şerbeti ılımaya bırakıyoruz. Şerbet ılıdığında soğuk tatlının üzerine gezdirip, tatlıyı 8-10 saat kadar beklettikten sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

-



Dilber Dudağı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder