8 Eylül 2014 Pazartesi

Bezelyeli Börek

Bezelyeli Börek Nasıl Yapılır? – Bezelyeli Börek Tarifi – Bezelyeli Börek Yapılışı



Taze soğanları, margarini ve kıymayı bir tavanın içerisinde kavuruyoruz. Önceden haşladığımız taze bezelyeleri, salçayı, yeterince tuz ve karabiberi tencereye ekleyip yaklaşık bir iki dakika daha kavurduktan sonra ateşten alıyoruz.

-

Bütün bir yufkayı 6 parçaya bölüp orta kısımlarına hazırladığımız bezelyeli içten koyuyoruz. Yufkaları iki parmak kalığında rulo şeklinde sarıp sıvı yağda kızartıyoruz. (Bir yandan da sarımsaklı yoğurtu ve tereyağında kızdırdığımız pul biberlerini yufkaların üzerlerine dökmek için hazırlayabilirsiniz.)

-

Tüm yufkaları bu şekilde kızarttıktan sonra üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırdığımız pul kırmızı biberleri serperek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

-



Bezelyeli Börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder