Katmer Nasıl Yapılır? – Katmer Tarifi – Katmer Yapılışı
Bir kabın içerisine tuzu, unu ve suyu ilave ederek iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru dört parçaya bölüp, merdane yardımıyla açıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız hamurları yağlı bir zemin üzerinde havada çevirerek ve zemine vurarak inceltiyoruz. (bu işlemi yapmak istemiyorsanız. Katmerimizi hazır yufka ile de hazırlayabilirsiniz)
–
Yufkanın yüzeyine tereyağını sürüp, kenarlarını içe doğru katlayarak kare şeklini veriyoruz. Üzerine bir miktar kaymak sürüp, şeker ve fıstık serpiyoruz. Tekrar kenarlarından kare olacak şekilde katlayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirip antep fıstığı ile süsleyerek hazırladığınız bu pratik katmer tarifini sevdiklerinizle beraber afiyetle tüketebilirsiniz..
Katmer
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder