18 Eylül 2014 Perşembe

Vişneli Baklava

Vişneli Baklava Nasıl Yapılır? – Vişneli Baklava Tarifi – Vişneli Baklava Yapılışı



Vişneli baklavamızı hazırlamak için öncelikle unun ortasını havuz gibi açıyoruz. Yumurtaları hamurun ortasına kırıp, suyu ekliyoruz ve hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Hamuru iyice yoğurduktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendiriyoruz.



Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Daha sonra üzerine nişasta serperek oklava yardımı ile baklavayı pişireceğiniz tepsinin büyüklüğünde hamurumuzu açıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız hamurları üst üste koyarak yaklaşık 8 santim kareler halinde kesiyoruz.



Vişneli baklavamızın içini hazırlamak için vişneleri güzelce yıkayıp temizliyoruz. Çekirdeklerini çıkartıp bir tencerenin içerisine alıyoruz. Toz şekeri ve suyu ekleyerek yaklaşık 5 dakika kadar haşladıktan sonra vişneleri bir süzgeçte süzüyoruz.



Kare şeklinde kestiğimiz hamurların ortasına biraz vişne koyarak mantı kapatır gibi kapatıp fırın tepsimize diziyoruz. Tüm hamurlarımızı bu şekilde yaptıktan sonra tereyağını eritip hamurların üzerinde gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 140 dereceli fırında baklava kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan baklavamızın üzerine önceden hazırladığımız şerbetimizi gezdirip, üzerine antepfıstığı serperek soğuk olarak servise sunabilirsiniz.



Şerbeti için; suyu ve şekeri 5 dakika kadar kaynatmalısınız.


-



Vişneli Baklava

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder