11 Eylül 2014 Perşembe

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? – Elmalı Kurabiye Tarifi – Elmalı Kurabiye Yapılışı



Bir kabın içerisine sıvı yağı, margarini, kabartma tozunu, yoğurdu ve alabildiği kadar un ilave ederek kulak memesi kıvamına gelecek şekilde bir hamur yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık 40-45 dakika kadar hamurumuzu dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlenirken elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Elmaları toz şeker ile karıştırıp bir taşım kaynatıyoruz ve içerisine fındığı ve tarçını ilave ederek karıştırıyoruz.



Dinlendirdiğimiz humardan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp bir avuç büyüklüğünde açıyoruz. Hazırladığımız elma içini hamurun bir yarısına koyup diğer yarısı ile üzerini kapatıyoruz. (bu şekilde poğaça şekli veriyoruz)



Yağladığımız fırın tepsisine elmalı kurabiyelerimizi dizip, ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Kurabiyeler ılıdığında üzerine pudra şekerini serpip soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun…


-



Elmalı Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder