Pandispanya Nasıl Yapılır? – Pandispanya Tarifi – Pandispanya Yapılışı
Pandispanya kekini hazırlamak için öncelikle bir kabın içerisine yumurtaları ve tozşekerini alarak koyu bir kıvama gelene kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz. (mikserin bulunmaması halinde kısık ateşte çırpma teli ile bu kıvama ulaşabilirsiniz)
–
Kabartma tozunu ve vanilyayı un ile karıştırdıktan sonra elek yardımı ile yumurtaların üzerine eleyerek ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Pandispanya kekini pişireceğimiz tepsinin tabanını ve kenarlarını iyice yağlayıp, tepsi içerisine de yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Hazırladığımız hamuru tepsiye döküp önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişiriyoruz. (pandispanya kekinin pişip pişmediğini fırından çıkardığımızda ortasına kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Batırdığınız kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir)
–
İsteğe göre kalıbı kare şeklinde de pişirip pastalarınızda kullanabilirsiniz. Kakaolu yapmak isterseniz ilave ettiğiniz kakao kadar unu eksiltmelisiniz. Afiyet olsun..
Pandispanya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder