Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır? – Karadeniz Pidesi Tarifi – Karadeniz Pidesi Yapılışı
Sütün içerisine mayayı ekleyerek eziyoruz. Unun ortasını açarak mayayı ve pide içerisinde kullanacağımız malzemeleri ekleyerek ve yeterince ılık su ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde oda sıcaklığında bir saat kadar mayalanmasını bekliyoruz. Mayalandığında hamurdan elma iriliğinde bezeler kopartıp, yaklaşık 15 dakika daha dinlendiriyoruz.
-
Pide hamurlarını elimizle açıp hazırlıyoruz. İçerisine hazırladığımız pide içini yeterince koyup, karadeniz pidesinin kenarlarını iki parmak kadar katlıyoruz. Ayran ile çırptığımız yumurta sarısını kenarlarına sürüp önceden ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazırladığınız bu nefis karadeniz pidesini afiyetle tüketebilirsiniz..
Karadeniz Pidesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder