Vişneli Çikolatalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır? – Vişneli Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi – Vişneli Çikolatalı Rulo Pasta Yapılışı
Bir kabın içerisine sıcak suyu ve yumurtaları alıp mikser yardımı ile yaklaşık iki dakika kadar çırpıyoruz. çırpmaya devam ederken kabartma tozunu, nişastayı, vanilyayı ve unu ekleyerek karıştırıyoruz. Bir tepsinin içerisine yağlı kağıt serip, hazırladığımız karışımı 1 parmak kalınlığında tepsiye döküyoruz.
–
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Hamurumuz pişerken biz de çikolatalı sosumuzu hazırlayabiliriz. Sos için, tozşekeri ve suyu kaynatıyoruz. İçerisine çikolataları ekleyerek karıştırarak çikolatayı eritiyoruz. çikolatalar eriyince üzerine tereyağını ekleyerek birkaç kez karıştırdıktan sonra ateşten alarak soğumaya bırakıyoruz.
–
Vişneli sos için; yaklaşık 15 adet vişneyi bir kenara ayırıp, kalan vişneleri bir tencerenin içerisinde yaklaşık beş dakika kadar kaynatıyoruz. Vişneler kaynarken üzerine mısır nişastasını ve yarım çay bardağı suyu ilave ederek bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
–
Pişen hamurumuzu fırından alıp, tozşeker serptiğimiz yağlı kağıt üzerine ters çevirerek, pişirme kağıdın sıyırıp alıyoruz. Alt kağıt yardımıyla rulo yapıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra ruloyu açıp balı (isteğe göre marmelat da sürülebilir) üzerine sürüp, çikolatalı sosun da yarısını üzerine sürüyoruz.
–
Kenara ayırdığımız vişneleri rulonun içerisine serpip, tekrar rulo biçiminde sarıyoruz. Kalan çikolata sosunu üzerine sürüp, vişneli sosu da üzerine gezdirdikten sonra hazırladığınız bu nefis vişne çikolatalı rulo pastayı sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.
-
Vişneli Çikolatalı Rulo Pasta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder