22 Eylül 2014 Pazartesi

Balkabaklı Turta

Bal Kabaklı Turta Nasıl Yapılır? – Bal Kabaklı Turta Tarifi – Bal Kabaklı Turta Yapılışı



Bir kabın içerisine hamur malzemelerinin tümünü ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız hamuru yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra fırın tepsisi genişliğinde hamurumuzu açıyoruz. Yağladığımız tepsiye hamuru yerleştirdikten sonra Hamurun çok kabarmaması için çatalla birkaç yerinden deliyoruz ve orta ısılı fırında hamurumuzu pişiriyoruz.



Bal kabağını rendeleyip tencerenin içerisine alıyoruz. Karanfilleri ve toz şekeri ilave ederek kısık ateşte marmelat kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra cevizleri küçük parçalar halinde içerisine atıp birkaç kez daha karıştırıyoruz.



Pişirdiğimiz hamuru fırından alıp üzerine hazırladığımız kabaklı karışımı döküp etrafını iyice kaplıyoruz. Bu şekilde tekrar fırına atarak yaklaşık 10 dakika daha pişirdikten sonra hazırladığınız turtayı sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz..

-



Balkabaklı Turta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder