İncirli Kurabiye Nasıl Yapılır? – İncirli Kurabiye Tarifi – İncirli Kurabiye Yapılışı
Bir kabın içerisine margarini, sıcak sütü, toz şekeri, yumurtayı ve alabildiğince unu ilave ederek iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru yaklaşık olarak 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
–
Hamur dinlenirken biz de kurabiyemizin içini hazırlayabiliriz. İncirlerin sap kısmını kesip yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. İncirle yumuşayınca 150 gram toz şekeri ilave ederek robottan geçirerek püre haline getiriyoruz. İçerisine kıyılmış bademleri ilave edip karıştırıyoruz.
–
Dinlenen hamurlardan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp avucumuzun içinde yuvarlayıp oklava yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İç malzemesini üzerine yaydırıp kurabiyelerimizi rulo şeklinde sarıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine katladığımız kısmı altta kalacak şekilde diziyoruz. Tepsimizin üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıt ile sarıp kurabiyelerimizin üzerlerinin kızarmamasını sağlıyoruz. Bu şekilde pişirdiğimiz kurabiyeleri fırından alıp üzerine bolca pudra şekeri serptikten sonra hazırladığınız bu farklı kurabiye tarifi ılıdığında servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
-
İncirli Kurabiye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder