Karışık Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır? – Karışık Karadeniz Pidesi Tarifi
Pide hamurumuzu hazırlayıp dinlendirdikten sonra, limon büyüklüğünde parçalar kopartıp her bir parçayı elimizle oval şeklinde açıyoruz. Salamları, sosisleri ve sucukları ince ince dilimleyerek bir kabın içerisinde birbirine karıştırıyoruz. Daha sonra karışımı hamurun üzerine arzu ettiğimiz miktarda yaydıktan sonra en üstüne de rendelediğimiz kaşar peynirini serpip, kenarlarını da iki parmak genişliğinde katlıyoruz. Bir kabın içerisinde yumurta sarısını ve ayranı karıştırıp hazırladığımız pidenin kenarlarına sürüyoruz. Daha sonra pideyi fırına atıp pişirebilirsiniz. Afiyet olsun..
Karışık Karadeniz Pidesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder