Ketçap Nasıl Yapılır? – Ketçap Yapılışı – Ketçap Tarifi
Kurusoğanı ince ince kayıyoruz ve orta ısıl ateşte ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. İnce kaydığımız biberleri de kavurduğumuz soğanların içerisine ilave ederek yaklaşık 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, içerisine unu ilave ederek 2-3 dakika daha kavuruyoruz ve küçük küçük doğradığımız domatesleri de içerisine ilave ediyoruz.
-
Domatesler eriyip püre haline gelene kadar pişirdikten sonra yeterince suyu, karanfili ve tarçını ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz. Ketçap koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirdikten sonra tuzu, tozşekeri ve sirkeyi de ekleyerek birkaç kez daha karıştırdıktan sonra ateşi söndürüp ketçabımızı süzgeçte süzdürüyoruz.
-
Süzgecin içerisinde kalan posayı ezerek salça haline getiriyoruz. Ketçabımızın kıvamı yerinde değil ise orta ateşte kaynatıp kıvamını aldırabilirsiniz. “isterseniz hazırladığınız ketçaba sarımsak da ilave edebilirsiniz”
-
Ketçap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder