5 Eylül 2014 Cuma

Bademli Simit

Bademli Simit Nasıl Yapılır? – Bademli Simit Tarifi – Bademli Simit Yapılışı



Öncelikle yumurtalardan bir tanesinin beyazını ayırıyoruz. Bir kabın içerisine kalan yumurtaları ve toz şekeri ilave edip yaklaşık 10 dakika kadar çırptıktan sonra içerisine margarini ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra sütü, tuzu ve unu ekleyerek hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru 1 santim kalınlığında kare şeklinde açarak mendil şeklinde katlıyoruz. Bu şekilde birkaç kez tekrarladıktan sonra 1 santim kalınlığında açarak kalıplarla halka şeklinde hazırladıktan sonra yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine çırptığımız yumurta akını sürüp, kıyılmış bademleri üzerine serptikten sonra rengini alıncaya kadar fırında pişirip afiyetle tüketebilirsiniz..



Bademli Simit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder