Pizza Hamuru Nasıl Yapılır? – Pizza Hamuru Yapılışı
Bir kabın içerisinde mayayı ve tozşekeri ılık su veya süt ile ezip yaklaşık 15 dakika kadar bekletiyoruz. İçerisine unun yarısını ve yeterince tuzu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra kalan unu da içerisine ilave edip karıştırmaya devam edip, hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Hamur elimize yapışmayana kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
-
Daha sonra sıvıyağ ile yağladığımız bir kabın içerisine yoğurduğumuz hamuru koyarak üzerine nemli bir bez örtüyoruz ve hamurun iki katı kabarıncaya kadar mayalanmasını bekliyoruz. Mayaladığımız hamuru kaptan alarak tekrar yoğurmaya başlıyoruz. Kabarıklığı sönünce pizza hamurunu dört eşit parçaya bölüp elde ettiğimiz hamurları yağladığımız tepsilerin kenarlarına yapışacak şekilde yaydıktan sonra üzerini istediğiniz içle süsleyerek afiyetle tüketebilirsiniz..
Pizza Hamuru
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder