Kavurmalı Karadeniz Nasıl Yapılır? – Kavurmalı Karadeniz Pidesi Tarifi
Pide hamurumuzu hazırlayıp dinlendirdikten sonra, limon büyüklüğünde parçalar kopartıp her bir parçayı elimizle oval şeklinde açıyoruz. Bir kabın içerisine domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Biberlerin de iç kısımlarını temizleyip çıkardıktan sonra ince ince doğrayıp, kavurmalar ile birlikte domateslerin içerisine atıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra pidemizin üzerine istediğimiz miktarda yaydıktan sonra hamurların kenarlarını da iki parmak genişliğinde katlıyoruz. Bir kabın içerisinde yumurta sarısını ve ayranı karıştırıp hazırladığımız pidenin kenarlarına sürüyoruz. Daha sonra pideyi fırında pişirip afiyetle tüketebilirsiniz..
-
Kavurmalı Karadeniz Pidesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder