Patlıcanlı Pizza Nasıl Yapılır? – Patlıcanlı Pizza Tarifi – Patlıcanlı Pizza Yapılışı
Patlıcanların acısını almak için kabuklarını alacalı olarak soyduktan sonra parmak ucu iriliğinde doğrayarak bol tuzlu suda yaklaşık 15 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra suyunu süzerek kızgın yağda kızartarak peçete üzerine alıyoruz. Bir tavanın içerisine ince kestiğimiz kuru soğanları koyup üzerine bir çorba kaşığını sıvı yağ gezdiriyoruz. Kuru soğanları kısık ateşte yumuşayana kadar pişirdikten sonra üzerine sarımsağı ilave ederek yaklaşık bir iki dakika daha pişiriyoruz.
-
Kavurmaya devam ederken üzerine salçayı ilave ediyoruz. Üzerine yeterince tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırdıktan sonra önceden hazırladığımız küp küp doğranmış domatesleri ilave ederek domatesler yumuşayıp koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz. Tarifin başında hazırladığımız patlıcanları da içerisine ekleyerek karıştırıyoruz.
-
Pizza hamurunu yağlanmış pizza tepsisine yaydırıyoruz. Üzerine hazırladığımız ve soğumaya aldığımız iç malzemesini serperek önceden ısıtılmış fırına alıp, peynir eriyene kadar pişirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz..
-
*** Pizza hamurunun tarifine buradan bakabilirsiniz. Pizza Hamuru
-
Patlıcanlı Pizza
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder