3 Eylül 2014 Çarşamba

Muzlu Karamelli Krep

Muzlu Karamelli Krep Nasıl Yapılır? – Muzlu Karamelli Krep Tarifi



Bir kabın içerisine yumurtaları, şekeri, unu, sütü ve sıvı yağı ekleyerek mikserle yaklaşık iki dakika kadar çırpıyoruz. Daha sonra margarinle teflon tavayı yağlayıp, hamurdan bir kepçe alıp tavaya boşaltarak krepleri arkalı önlü pişiriyoruz.

-

Kremayı hazırlamak için; bir tencereye unu, şekeri ve sütü ekleyerek, ağır ateşte ve sürekli olarak karıştırarak üzerleri göz göz olana kadar pişiriyoruz. Kremayı ateşten alıp mikserle yaklaşık iki dakika kadar çırpıyoruz. Üzerine dilimlediğimiz muzları ekleyerek karıştırıyoruz.

-

Kreplerin üzerine muzlu sosu yayıp, rulo yaparak(isteğe göre dört katlı da yapılabilir) sarıyoruz. Krepleri dilim dilim keserek servis tabağına diziyoruz. Daha sonra karamelini hazırlayabiliriz. Karameli için bir tavaya şekeri alıp karamelleşene kadar karıştırıp pişiriyoruz. İçerisine kremayı ekleyerek 1-2 dakika daha pişirdikten sonra hazırladığımız karameli kreplerin üzerine gezdirip üzerlerine de fındık serperek hazırladığınız bu güzel tatlı tarifini servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..



Muzlu Karamelli Krep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder